Düz Ve Dereceli Bağlama Aparatları Nedir?

İş bağlama aparatları; iş parçalarının birbirine bağlanmasını sağlayan kullanılacak alana ve işlevine göre farklı şekillerde olan aparatlardır. Freze tezgahlarında iş bağlama aparatı olarak sıklıkla normal kollu mengene kullanılmaktadır.

Düz Ve Dereceli Bağlama Aparatları Nedir?

Frezede İş Bağlama Aparatları Nelerdir?

İş bağlama aparatları; iş parçalarının birbirine bağlanmasını sağlayan kullanılacak alana ve işlevine göre farklı şekillerde olan aparatlardır. Freze tezgahlarında iş bağlama aparatı olarak sıklıkla normal kollu mengene kullanılmaktadır. Birden fazla bulunan mengene çeşitleri sizlerin ihtiyaçlarına kullanımlarına göre şekillenmektedir. Diğer mengene çeşitleri ise; tezgah mengenesi, iki çeneli mengene, çok çeneli mengene, pnömatik mengene, hidrolik mengene, ve bütün tezgahlara uyumluluk sağlayan universal mengenelerden oluşmaktadır.

Bağlama Aparatı Nedir?

Düz ve dereceli bağlama aparatları işlem yapılacak ürün veya maddenin sabit kalmasını ve istenen dereceye ayarlanarak yapılacak olan işlemin kolaylaşmasını sağlamaktadır.

Düz ve dereceli bağlama aparatı çoğu sanayi sektörlerinde kullanılmaktadır. Bununla beraber sanayi ortamında yapılan işlemlerde keskinlik ve ölçü çok önemli bir rol oynar. İşlem yapılacak yada imal edilecek ürünün ölçüsü ve boyutu tam olmalıdır. Bu işlemi gerçekleştirmek içinse parçanın uygun bir zeminde doğru derecede bulunması gerekir. Bağlama aparatları hem dereceli hem de düz çalışabilme mantığı sayesinde istenilen boyutları tam olarak oluşturabilmenize olanak sağlar.

İş Parçası Bağlama Yöntemleri Nelerdir?

Çoğunlukla freze tezgahlarında kullanılan bu iş parçası bağlama aparatlarından en uygun ve tercih edilen yöntem mengene bağlama yöntemidir. Bağlama aparatları olarak civata ve pabuçlar, divizörler, döner tablalar da kullanılabilmektedir. Aynı zamanda yapılacak işe göre basit bölme aparatları, mıknatıslı tablalar ve özel kalıp bağlama aparatları da kullanılmaktadır.

Mıknatıslı Tablalar Ne İşe Yarar?

Mıkantıslı tablalar, elektromanyetik tablalar; üzerinde bulunan güçlü mıknatısı sayesinde metal ve mıknatısı tutan diğer elementlerin sabit kalmasını sağlayarak iş süreçlerinde yardımcı olur. Bu sayede işlem yapılacak parçanın hatasız ve 0 tolerans ile üretilmesini sağlamaktadır.

Bağlama ekipmanları sanayinin bütün alanlarında kullanılabilmektedir. Örnek verecek olursak otomotiv sanayi içerisinde araç ve motor parçalarının söküm işlemlerinde, montaj aşamalarında ve parçaların revize edilme durumlarında kullanım özelliği de vardır.

Düz ve dereceli bağlama aparatlarını sizlere uygun ve özel olarak üretip ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere beğenilerinize sunmaktayız. Düz ve dereceli bağlama aparatının fiyatı ve diğer teknik özellikleri hakkında daha detaylı bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.

MuTeks Kimdir?

MuTeks, motor yenileme makinaları üretmekte ve AR-GE çalışmalarıyla tasarlamakta, eklenen her yeni özellik, farklı bir ihtiyacı karşılamaktadır. Daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız sayfamızı ziyaret edin.

Referanslar

Başlıca referansımız olan şirketler

Blog Yazılarımız

Merak ettiğiniz konularla ilgili blog yazılarımız.

Silindir Kapağı Çatlak Test Makinası Nedir?

Silindir kapağı çatlak test makinesi, otomotiv ve metal sanayilerinde yaygın olarak kullanılan, motorların silindir kapakları gibi metal parçaların yüzeysel veya içsel çatlaklarını tespit etmek için özel olarak tasarlanmış bir ekipmandır.

Taş Malafaları Ve Pilot Milleri Nasıl Kullanılır?

Taş malafaları ve pilot milleri silindir yuva kapakların taşlanmalarında kullanılan yardımcı ekipmanlardır. Bu ekipmanlar motorların performansını ve dayanıklılığını artırmak için silindir kapak yuvalarının doğru şekilde işlenmesini de sağlamaktadır.

MuTeks Taşlar Nedir ve Ne İşe Yarar?

Flex makineleri, geniş endüstriyel alanda kullanılan çok yönlü aletlerdir. Taşlama, kesme, zımparalama ve parlatma gibi işlemlerde sıklıkla tercih edilir. Özellikle otomotiv, metal ve ahşap işleme sektörlerinde yaygın olarak kullanılır.

Lastik Sökme Aparatı Nasıl Kullanılır?

Subap; motor içerisinde yanma işleminden önce olan yakıt ve hava karışımının düzeyini ayarlar. Bununla beraber zengin yada fakir hava ve yakıt karışımı elde edilerek pistonların gerekli şekilde çalışmasını sağlar.

Polisaj Makinesi Nedir Ve Nasıl Kullanılır?

Polisaj makinesi, metal, taş veya cam gibi yüzeylerin çiziklerini gidermek, parlaklıklarını artırmak ve kusurlarını düzeltmek için kullanılan bir araçtır. Bu makineler, farklı türdeki yüzeylere uyum sağlayan çeşitli başlıklara sahiptir.

Sitemizde yer alan tüm yazı, resim, video ve diğer tüm bilgiler MuTeks Makina’ya aittir. İzinsiz paylaşılması yasaktır. www.muteksmakina.com.tr web sitemiz kaynak gösterilmesi şartı ile paylaşımlara izin verilmektedir. Harici işlemlerde yasal süreç başlatılacaktır. © 2024 MuTeks Makina. All Rights Reserved.

UI/UX Tasarım:

Seo ve Yazılım: Furkan Reklam Ajansı